Alla är välkomna att flytta till Kökar!

Lediga jobb

Bostäder

skolan2_ithomasson


Kökar har ett fint, fungerande samhälle med god basservice. Här finns daghem för de minsta, grundskola med årskurserna 1-9 vackert belägen vid vattnet och nyrenoverat serviceboende för de gamla. Här finns allt från du är ung till du blir gammal!

Om en familj på Kökar får tillökning premieras denna med en så kallad storkpeng på 500€ första året och 500 € andra året, om barnet är skrivet på Kökar nästföljande årsskifte.


Bo på Kökar! Information från Kökar inflyttningsteam.

Kommunen bjuder på ett bra utbud av service. Här finns dagis, grundskola, bibliotek, med mera. Utöver kommunens verksamheter finns matbutik, postkontor, café och mycket mera. På sommarhalvåret finns en uppsjö av caféer, restauranger, gästhamnar och andra företag som är verksamma inom turismen som är en stor del av Kökars näringsliv.

Kökar är en perfekt plats att bo på för dig som vill ha livskvalité och få mer tid för dig själv och familjen. Det finns stort utrymme för nya entreprenörer att etablera sig på Kökar. Det finns en företagarförening som hjälper till med nya företag och nya företagare. Arbetsplatser erbjuds också till och från. 

Vi i Kökar inflyttningsteam hjälper er gärna med funderingar innan flytt, under flytt, och när ni har kommit hit till Kökar. Följ med på Kökars hemsida, eller på facebookgruppen Kökarforum, om allt som är på gång.

Och välkomna att höra av er till oss! Per e-post: kummelbacka(at)gmail.com, Lotta Eriksson eller per telefon 04573427404, Johannes Jansson.


Kökar inflyttningsteam (KIT)

KIT består av en variation av Kökarbor som ska täcka in ett så brett område som möjligt för att kunna ge bästa möjliga mottagande och information till potentiella inflyttare. Vi har erfarenhet av att själva ha flyttat hit och vet vilka frågeställningar som kan dyka upp.

KIT hjälper dig före, under och efter flytten med de enklaste frågor och funderingar, till dom svårare såsom kontakt med myndigheter etc.

Medlemmarna i KIT är inte anställda av kommunen för att utföra inflyttningshjälp, utan gör detta på ideell basis. Dock har vi hjälp av kommunen i vissa frågor.

Kontakta oss. Tveka inte utan hör av dig, vi finns här för att hjälpa dig!

Lotta Nilsson, +358(0)400629666 kummelbacka(at)gmail.com

Johannes Jansson, +358(0)4573427404

Rainer Eriksson, +358(0)407065428

Pia Backman, +358(0)456786453

Är du intresserad av att komma med i KIT? Hör av dig!


Hyra eller bygga bostad?

Förvärv av fastighet för fast bosättning är möjligt för alla!

Kökar kommun erbjuder, genom Fastighets Ab Horsklint, trivsamma hyresbostäder med 1-4 rum och kök. De flesta har bastu och braskamin, några har även biltak. Hör dej för om något finns ledigt!

Kommunen ebjuder även några förmånliga lediga tomter i Karlby för byggande av egnahemshus. Tomterna är ca 2.000 m² stora och i priset ingår vatten- och avloppsanslutningsavgift. Tomterna förbinds med kravet att de ska vara bebyggda med bostadshus för fast bosättning inom 3 år efter köpet, annars återgår köpet. Egen båtplats går att ordna i Karlby och Finnö hos samfälligheterna. Mer info fås av kommundirektören.

Kommunen har även tomter på andra platser i kommunen. Ett nytt, vackert beläget bostadsområde i Hellsö, håller på att byggnadsplaneras. Området har lång strandlinje och där kommer att finnas såväl egnahemstomter som radhustomter.


Kommunerna i Ålands skärgård välkomnar nya inflyttare! Det finns planerade tomtområden på flera öar, här kan du ta en titt på dem:

Brändö

Kumlinge