Njut vistelsen, stanna några nätter!

Hotell

Kökar har ett hotell, Brudhäll, som ligger centralt i Karlby. Hotellet har 19 unika dubbelrum. Fyra av rummen har loft med två extrabäddar. Alla rummen är utrustade med dusch, wc och trådlös internetförbindelse. Det finns en svit för två personer med egen bastu och minikök. Hotellet har bastu och två vardagsrum med tv och öppen spis. I anslutning till hotellet finns gästhamn.

Brudhäll har öppet alla dagar under maj-september och även övrig tid av året, men då bör man kontakta hotellet för närmare information. Hotellet är ritat av Folke Wickström, dåvarande stadsarkitekt i Mariehamn.

Stug- och rumsuthyrning

I Vervan ligger Sandvik gästhamn & camping som hyr ut enklare campingstugor, byggda mellan 2008-2012. Gemensamma toaletter, duschar och kök samt uppehållsrum ligger i en separat byggnad ca. 30 m. från stugorna. I köket finns allt porslin som behövs för matlagning.

I Vervan ligger även Antons gästhem, som erbjuder rum och lägenheter året runt. Rummen är dubbelrum, trebäddsrum och fyrabäddsrum. Alla rum har tillgång till kök, wc, dusch och bastu. Lägenheterna är tre till antalet; en etta, en tvåa och en trea, rustade för självhushåll.

I Hellsö finns Klobbars Gästhem och stugor, som tillhandahåller både rum och stugor. Här finns både dubbelrum, trebäddsrum, fyrabäddsrum och en tvårumssvit. De sju stugorna är rustade för självhushåll.

Ett stenkast från restaurang Havspaviljongen och intill Hellsö gästhamn finns övernattningsstugor för uthyrning. I stugorna finns kylskåp och kaffebryggare, duschar och toaletter i separat byggnad. Lakan ingår.

Den första semesterbyn på Kökar, Skinnars, ligger i Österbygge och har öppnat på nytt. Där finns små campingstugor för enstaka eller längre övernattnigar med service i den gamla ladugården och vinterbonade sommarstugor som hyrs ut veckovis under säsongen. Wifi, båt och cycklar ingår. Tag med egna lakan.

Campingplats

Campingplatsen finns i Vervan hos Sandvik gästhamn & camping. Den havsnära miljön erbjuder unika landskap att slå upp tältet på. På campingen finns stora plana gräsytor och spännande oaser i enbusklandskapen som ger en privat, avskärmad sfär. Husbilar och husvagnar står nära all service. Ett väl utrustat servicehus med självhushållningskök och uppehållsrum samt duschar, tvättrum, tvättmaskin etc. gör boendet bekvämt. Det finns också ett grillhus, trådlös Internetuppkoppling, badplats, strandbastu samt lekplats för barnen.