top of page
Välkommen att flytta till Kökar

Kökar är en magisk övärld i den Åländska skärgården, långt ute i sydost. Ett paradis som bostadsort för den som trivs med båtar, skärgård där naturen alltid är nära och tillgänglig.Har du tröttnat på stressen i staden och vill hitta ett annat liv i en lugnare miljö. Vill du kanske låta dina barn växa upp i en småskalig och mindre utsatt miljö. Då kan Kökar vara platsen för dej. Tag kontakt med Kökars inflyttningsteam och hör dej för vilka möjligheterna är. Det är inte alls svårt att flytta till Åland och Kökar.

Kökar har ett fint, fungerande samhälle med god basservice. Här finns daghem för de minsta, grundskola med årskurserna 1-9 vackert belägen vid vattnet och nyrenoverat serviceboende för de gamla. Här finns allt från du är ung till du blir gammal och dessutom en närhet till en betagande skärgårdsmiljö med en natur som slår det mesta.

Klicka här för att söka lediga lägenheter på Kökar
skolan_och_strommen_mthomasson.jpg

Kökars naturskönt belägna grundskola

barnaengen1 (1).jpg
Bo på Kökar

Daghemmet barnängen

Kommunen bjuder på ett bra utbud av service. Här finns dagis, grundskola, bibliotek, med mera. Utöver kommunens verksamheter finns matbutik, postkontor, café och mycket mera. På sommarhalvåret finns en uppsjö av caféer, restauranger, gästhamnar och andra företag som är verksamma inom turismen som är en stor del av Kökars näringsliv.

Kökar är en perfekt plats att bo på för dig som vill ha livskvalité och få mer tid för dig själv och familjen. Det finns stort utrymme för nya entreprenörer att etablera sig på Kökar. Det finns en företagarförening som hjälper till med nya företag och nya företagare. Arbetsplatser erbjuds också till och från. 

Vi i Kökar inflyttningsteam hjälper er gärna med funderingar innan flytt, under flytt, och när ni har kommit hit till Kökar. Följ med på Kökars hemsida, eller på facebookgruppen Kökarforum, om allt som är på gång.

Och välkomna att höra av er till oss! Per e-post: kummelbacka(at)gmail.com, Lotta Eriksson eller per telefon +3584573427404, Johannes Jansson.

sommaraengen_och_laengan1_brolin_edited.

Sommarängens äldreboende

Kökars inflyttningsteam hjälper dej

Kökars inflyttnings team (KIT) består av en variation av kökarbor som ska täcka in ett så brett område som möjligt för att kunna ge bästa möjliga mottagande och information till potentiella inflyttare. Vi har erfarenhet av att själva ha flyttat hit och vet vilka frågeställningar som kan dyka upp.

KIT hjälper dig före, under och efter flytten med de enklaste frågor och funderingar, till dom svårare såsom kontakt med myndigheter etc.

Medlemmarna i KIT är inte anställda av kommunen för att utföra inflyttningshjälp, utan gör detta på ideell basis. Dock har vi hjälp av kommunen i vissa frågor.

Kontakta oss. Tveka inte utan hör av dig, vi finns här för att hjälpa dig!

Johannes Jansson, +358(0)4573427404

Är du intresserad av att komma med i KIT? Hör av dig!

DSCN1264.JPG

Fastighets Ab Horsklint hyreslägenheter

Bygga bostad eller hyra?

Köp av fastighet för fast bosättning är möjligt för alla! För närvarande finns två planlagda sjönära områdena där vem som helst kan köpa tomt och bygga, Rysskläpp och Björnsnäs. Kommunen har även tomter på andra platser i kommunen. 

Kökar kommun erbjuder, genom Fastighets Ab Horsklint, trivsamma hyresbostäder med 1-4 rum och kök. De flesta har bastu och braskamin, några har även biltak. Hör dej för om något finns ledigt!

Kommunen ebjuder även några förmånliga lediga tomter i Karlby för byggande av egnahemshus. Tomterna är ca 2.000 m² stora och i priset ingår vatten- och avloppsanslutningsavgift. Tomterna förbinds med kravet att de ska vara bebyggda med bostadshus för fast bosättning inom 3 år efter köpet, annars återgår köpet. Egen båtplats går att ordna i Karlby och Finnö hos samfälligheterna. Mer info fås av kommundirektören.

Skärmavbild 2018-08-30 kl. 09.48.28.png
Skärmavbild 2018-08-30 kl. 08.59.42.png

Bjönsnäs bostadsområde

bottom of page