top of page
Mat och boende

Mat & Boende

Antons Gästhem

Rum och lägenheter året om

 

Antons gästhem beläget i Vervan, nära färjan, kyrkan och orörd skärgårdsnatur,  erbjuder rum och lägenheter året runt. Rummen är dubbelrum och trebäddsrum. Alla rum har tillgång till kök, wc, dusch, bastu och wifi.

 

Lägenheterna är två till antalet; en tvåa och en trea, rustade för självhushåll.

 

Antons gästhem erbjuder även dagsseglingar i Kökars ytterskärgård med storbåten Tjutt-Tjutt

Brudhäll

Hotell, restaurang och gästhamn

Brudhäll, som ligger centralt i Karlby har 19 unika dubbelrum. Fyra av rummen har loft med två extrabäddar. Alla rummen är utrustade med dusch, wc och trådlös internetförbindelse. Det finns en svit för två personer med egen bastu och minikök. Hotellet har bastu och två vardagsrum med tv och öppen spis. I anslutning till hotellet finns gästhamn. Restaurangen har sjöutsikt, med vy över inloppet till Karlby. Utanför finns en altan direkt på gästhamnsbryggan. Restaurangen fokuserar på färska och lokala råvaror, gärna fisk.

Brudhäll har öppet alla dagar under maj-september och även övrig tid av året, men då bör man kontakta hotellet för närmare information. Hotellet är ritat av Folke Wickström, dåvarande stadsarkitekt i Mariehamn.

Havspaviljongen

Gästhamn, restaurang och övernattningsstugor

 

Hvspaviljongen erbjuder god mat i en fantastisk omgivning med Kökars vackraste utsikt!
Utöver restaurangen som är belägen högt uppe på klipporna, finns en skyddad gästhamn med plats för 50 båtar o viken som kallas för Väster i Sundet.

Havspaviljongen har även 14 trivsamma övernattningsstugor. På området finns även en butik som säljer livsmedel och bränsle. Där kan Du också hyra moped, cykel, roddbåt eller kajak och på så sätt uppleva Kökar antingen från land eller från vatten. Vill Du, finns det fiskekort att köpa eller så kan Du spela minigolf på banan som ligger alldeles nedanför restaurangen.

Karlby Café

 

I centrum av Kökar finner du Karlby café. Vi ligger intill butiken och endast 200 meter från Brudhälls gästhamn. Här kan du få ett mål varm mat eller varför inte en nybryggd kopp kaffe med kaffebröd eller en smörgås. Här kan du även köpa lokalt hantverk och lokala livsmedelsprodukter som Kökarsenapsenap (vm guld 2023), honung, sylter och svartbröd

2023-07-13 cafeet.jpg
image002.jpg

Klobbars gästhem & stugor

 

I Hellsö finns Klobbars Gästhem och Stugor som tillhandahåller logi i både rum och stugor. De sju stugorna är rustade för självhushåll och ligger avskilt från varandra med tillgång till en vedeldad bastu på området. I gästhemmet finns det tjugo rum med plats för totalt fyrtiofyra personer. Tillsammans ligger stugorna och gästhemmet ostört vid sjön med en milsvid utsikt uppe vid lusthuset. Öppet från maj till september.

 

Välkomna att handla hos oss - Kökar Skärgårdsbutik!

Vi är en modern butik med brett urval av dagligvaror, bruksvaror och även souvenirer.

Butiken är öppen måndag-lördag under vintertid och under sommaren alla dagar. För närmare öppettider och erbjudanden följ oss på vår facebook-sida.

Facebook sida. 

Sandvik gästhamn & camping

Gästhamn, camping, stugor och minilivs

I Vervan ligger Sandvik gästhamn & camping.

Den havsnära miljön erbjuder unika landskap att slå upp tältet på. Husbilar och husvagnar står nära all service. Ett väl utrustat servicehus med självhushållningskök och uppehållsrum samt duschar, tvättrum, tvättmaskin etc. gör boendet bekvämt.Här finns även enklare campingstugor ett grillhus, trådlös internetuppkoppling, badplats, strandbastu samt lekplats för barnen.

Skinnars

Olika former av boende, båtuthyrning och fiske

Skinnars är en gammal fiskar- och lantgård som sedan blev den första semesterbyn på Kökar, Skinnars som ligger i Österbygge har nyligen renoverats och öppnat på nytt.

Där finns små campingstugor för enstaka eller längre övernattnigar med service i den gamla ladugården och vinterbonade sommarstugor som hyrs ut veckovis under säsongen. Wifi, båt och cycklar ingår.

 

Tag med egna lakan.

bottom of page